Global WCSI Caring Science Webinar/Fundraiser — Dec 4, 2020

Friday, December 4, 2020 | 13:00 – 16:45 Eastern Standard Time

Check for your time zone here

International Year of the Nurse & Midwife
Webinar to support and celebrate Watson Caring Science Institute projects

15 Minutes X 11 GLOBAL HUMAN CARING SCIENCE LEADERS
Reflect On: What’s Happening in Caring Science in Your Region?

CURRENT DRAFT PROGRAM

  1. INDEGINOUS PEOPLES
    Gloria Littlemouse
    Diné (Navajo), RN, Ph.D.Candidate, MSN, Ed, HTP Caritas Coach®, End of Life Doula,Certified End of Life Nurse Educator
  2. NORTH AMERICA
    Dr. Jean Watson
    Author: Theory of Human Caring /Transpersonal Caring; Unitary Caring Science, Founder Watson Caring Science Institute
    Distinguished Professor /Dean Emerita Univ of CO, BOULDER CO USA
  3. UNITED NATIONS
    Holly K. Shaw, PhD, RN
    Representative to the United Nations DGC & ECOSOC:
    The International Council of Nurses (ICN) & The Nightingale Initiative for Global Health  (NIGH)
    Director, NGO Global Executive Committee Chair, NGO Committee on Education, Learning, and Literacy Chair, NGO Committee on Mental Health
  4. CHINA
    Dr. Yilan Liu
    CNO Wuhan Union Hospital,
    Initial reporting site of COVID-19
    WCSI Post Doctoral Scholar Caring Science
    Watson Theory Of Human Caring WUHAN, CHINA
  5. JAPAN
    Dr. Mayumi Tsutsu, Phd, RN
    Director Of International Collaboration Center
    Japanese Red Cross College Of Nursing
    TOKYO, JAPAN
  6. MIDDLE EAST
    Julie Benbenishty (ISRAEL) and
    Naela Heik (PALESTINE)
    Nurses In The Middle East
  7. EUROPE
    Philippe Delmas
    Professeur HES ordinaire. Ph.D, MBA
    Responsable du LER « Qualité des soins et Sécurité des Patients » Geneva SWITZERLAND
  8. SOUTH AFRICA
    Prof Gisela H Van Rensburg
    Professor: Department Of Health StudiesCollege Of Human Sciences
    University of South Africa
    Pretoria, SOUTH AFRICA
  9. LATIN AMERICA
    Erika Caballero & Hector Rosso
    ICN Latin America Representative Santiago, CHILE / WCSI Coordinator URUGUAY
PROGRAMME
  • 13:00 13:05 Welcome and thank you
  • 13:05 – 13:10 Blessing and Honoring Indigenous Peoples – Gloria Littlemouse
  • 13:10– 13:15 CU Dean Introduce Jean tbc
  • 13:15 – 13:40 Jean Watson Caring Science as PPE for the soul
  • 13:40 – 13:55 UNITED NATIONS 15 minutes
  • 13:55 – 14:10 JAPAN 15 minutes
  • 14:10 – 14:25 CHINA 15 minutes
  • 14:25 – 14:40 MIDDLE EAST 15 minutes
  • 14:40 – 14:55 Q&A all speakers
  • 14:55 – 15:10 BREAK
  • 15:10 – 15:15 Welcome back
  • 15:15 – 15:30 EUROPE 15 minutes
  • 15:30 – 15:45 AFRICA 15 minutes
  • 15:45 – 16:00 LATIN AMERICA 15 minutes
  • 16:00 – 16:10 JEAN synopsis of speakers 10 minutes
  • 16:10 – 16:30 QUESTIONS AND ANSWERS 20 minutes
  • 16:30 – 16:45 JEAN CLOSES WITH WHOOSH and what now?
Audience

This event is open it anyone, but we encourage nursing students, ND, RNs Caritas Coaches®, WSCI Affiliate Systems, Post Docs and Senior Scholars Academics, CNOs and Auxiliary & Nurse Leaders

Speakers please share with your contacts!

Registration
  • Speakers: Free
  • Participants: Recommended Caritas Gift*: $65 minimum (tax deductable) This is to raise funds for WCSI! Please consider us for your end of year non-profit giving.

For further info: julie@watsoncaringscience.org

Global Caring Science Webinar Registration

Share this Page